Midi-orgel

Wat is een midi-orgel?

Een midi-orgel is een "elektronisch orgel" dat via de PC orgel geluid produceert.
Dit elektronische orgel kan bestaan uit een midi-keyboard, of een klavierblok met midi- aansluiting, een pijporgel of een harmonium waarin midi is aangebracht, maar ook een analoog orgel dat gemidificeerd is, of een bestaand digitaal orgel met midi- aansluiting.
Het uitgaande audio-signaal kan verwerkt worden met een geluidskaart, versterkers en luidsprekers.
Programma's die hierbij gebruikt worden, zijn het door ons leverbare Hauptwerk, met daarnaast J-Organ en Grand Organ.
Hauptwerk is het meest gebruikte en uitgebreide programma voor een virtueel orgel.
Mogelijkheden genoeg dus.

Waarom een midi-orgel?

Bij een traditioneel elektronisch orgel blijf je altijd gebonden aan de vastgelegde registratie. Met een midi-orgel heeft men veel meer mogelijkheden door het grote aantal pijporgels waarvan samplesets beschikbaar zijn. Dit aantal groeit nog steeds.
Een traditioneel electronisch orgel veroudert. Een midi-orgel minder en het is altijd aan te passen aan de behoefte van dat moment.
Het geluid van een midi-orgel is veel natuurgetrouwer en kwalitatief veel beter dan van electronische orgels. Ook is het gemakkelijker aan te passen aan de eigen wensen en nieuwste ontwikkelingen.
Uiteraard kan een orgelkast naar eigen wens gerealiseerd worden. Zelfbouw of kant en klaar. Uitdagingen genoeg.

De kracht van een virtueel orgel (een midi-orgel dus) is profesionele geluidskwaliteit, flexibiliteit, uitbreidingsmogelijkheden, lage reparatie- en aanpassingskosten.
Voor ieder is een systeem naar budgetmogelijkheden te realiseren.